Client: The Bear Pit Improvement Group
Address: St. James Barton Roundabout, Bristol City Centre BS1 3LY
Completion: 2016
The 'Bear Pit' in Bristol's city centre has for some time been an area  that has attracted unwanted attention in the form of being an intimidating area to pass through. The Bear Pit Improvement Group with Bristol City Council have approached the regeneration of this no-go area in such a way that, rather than 'banning' people from loitering etc, they have adopted the forward thinking approach of making the area more inclusive. 
Seeing that skaters were already bringing some balance to the area and therefore making the area more populated and safe, it was decided that a skateable piece would galvanise the space's use. CANVAS installed this perfect granite topped block, taking advantage of the area's great expanse of smooth floor...
Today, with thriving stalls, seating areas and THAT block as a centre-piece, the Bear Pit has transformed into an appealing destination for lunch, a friendly route for commuters and a great place to skate - ensuring the space's bright future.  
Thanks to Dan Higginson - DIY Bristol and Tom Sparey for being there for installation and documenting.
Getting it in! - Thanks for being there Dan Higginson and Tom. Ph Tom Sparey
Dusting off
Josh Arnott Nose Blunt. Screen grab from the net : )
Ph. Tom Sparey
Unknown Smith. Ph Tom Sparey

Bear Pit... A Space Odyssey
Filmed by Dan Higginson @DIYBristol 
Bear Pit locals: Adam, Ben, Ryan, channon, Barbs et al.